21. századi hatóanyagok és beviteli rendszerek a bőrápolásban

A kezeléseink során gyakran felmerül a kérdés: hogyan választom ki azokat a krémeket, amiket használok? Ilyenkor mindig elmagyarázom, hogy számomra mennyire fontos a kiváló minőségű, lehetőleg magyar alapanyagok használata. Lényeges szempontok a hatóanyagok elérhetősége, minősége, mennyisége, és az, hogy mennyire egyszerű bejuttatni őket a bőr megfelelő rétegeibe. De mi is különbözteti meg a professzionális kozmetikai termékeket az átlagos, bárki számára elérhető készítményektől?

Ebben a témában egy remek cikket írt volt tanárom, Halmos Judit. A cikk részletesen bemutatja a különböző hatóanyagokat, azok előnyeit és hátrányait, beleértve az új generációs hatóanyagokat, amelyekkel mostanában a reklámokban is találkozhatunk. Ha szeretnétek megtudni, hogy mi is az a Retinol, Bakuchiol vagy Argirelin, és milyen hatással vannak a bőrötökre, olvassátok el >>Judit tanárnő cikkét<<. Kicsit hosszú, de tele van hasznos információkkal!

A cikkből kiemeltem néhány kulcsfontosságú gondolatot, hogy könnyebben eligazodjatok a kozmetikai hatóanyagok világában:

Mi határozza meg a kozmetikai termékek minőségét?

A legfontosabb tényező a bennük található hatóanyagok minősége és mennyisége. Ezen túl azonban az is meghatározza a hatékonyságot, hogy ezek a hatóanyagok milyen módon és milyen segédeszközökkel jutnak el a bőr megfelelő rétegeibe. A bejutásukat befolyásolhatja például a hatóanyag molekulamérete, oldhatósága, stabilitása, valamint a készítmény összetétele és szerkezete.

Új generációs hatóanyagok

Az új generációs hatóanyagok a modern technológia vívmányai, amelyekkel a bőr legmélyebb rétegeibe is be lehet juttatni a szükséges tápanyagokat.

Ilyenek például:

  • Bőrmegújító és enzimműködést befolyásoló anyagok: Ezek az anyagok serkentik vagy gátolják a bőr öregedéséért felelős enzimeket, mint a Retinol, a Bakuchiol vagy az alfa-hidroxi savak.
  • Izomrelaxáns hatóanyagok: Olyan peptidek, mint az Argirelin, amelyek csökkentik az izomösszehúzódásokat, így simítják a mimikai ráncokat.
  • Matrikinek: Peptid-származékok, amelyek serkentik a sejtek közötti kommunikációt és regenerálódást.
    Citokinek: Olyan fehérjék, amelyek szabályozzák az immunrendszert és csökkentik a gyulladásos folyamatokat.
  • Őssejtek: Növényi és állati őssejt-kivonatok, amelyek stimulálják a bőr megújulását és növelik a bőrsejtek élettartamát.

A modern kozmetika tudományának köszönhetően a kozmetikusok kezébe olyan hatékony eszközök kerültek, amelyek segítségével lenyűgöző eredményeket érhetünk el a szalonkezeléseken.

Keress bizalommal Soroksáron található kozmetikámban!

Minden szépülni vágyót szeretettel várok,

Andi

BEJELENTKEZÉS

Forrás: Halmos Judit cikke

Kép: Alveola Beauty Akadémia

Ha tetszett, kérlek oszd meg!