Ha mozi kedvelő vagy, akkor most a filmekben látott idilli jelenet juthat eszedbe, melyben a főhősök egy itallal a kezükben koccintanak és jóízűen kortyolnak egyet sörükből vagy koktélos poharukból.

Kozmetikusként én mást javaslok!

Már csak azért is, mert bizonyos italok, mint például a kávé, tea, a cukros üdítők és az alkoholos italok nem, hogy nem hidratálnak, de vízhajtó hatásuknál fogva inkább kiszárítják a szervezetet, így a bőrödet is.

A szervezet vízvesztése a kor előrehaladtával egyébként is folyamatosan nő, ezért egyre nagyobb jelentősége van az elvesztett víz pótlásának. Ha megfelelő mennyiségű folyadékhoz juttatod a szervezeted, akkor nem csak az étkezéssel bevitt vitaminok, ásványi- és egyéb létfontosságú anyagok felszívódását, valamint a salak anyagok távozását segíted, de szebb is lehetsz. A víz hatására ugyanis a sejtek és a belőlük felépülő rostok, izmok teltebbekké válnak, ezzel a a bőr színe egészségesebb és üdébb lesz, a ráncok kisimulnak.

Vízhiány kialakulhat a bőr felszíni rétegeiben és a mélyebb rétegekben is. Létrejöhet attól, ha a nyaralás alatt túl sokat napoztál, ha keveset iszol, ha lázas beteg voltál, ha épp egy hányós hasmenéses vírust szedtél össze, de attól is, ha a beinduló fűtési szezon miatt lecsökken a lakás vagy iroda pára tartalma, vagy nem a bőrtípusodnak, állapotának megfelelőek a bőrápolási szokásaid.

Honnan tudod hogy vízhiányos bőröd?

Ha még csak enyhe a vízhiányod, akkor a bőröd húzódik és, ha a felszínét enyhén összecsippented apró ráncocskák keletkeznek. Egy kiadós napozás után ezek a ráncok a vállakon, vagy a dekoltázson sokszor szabad szemmel, a bőr összenyomása nélkül is láthatók. Ha már a mélyebb rétegek is szomjasak, akkor a bőröd viszket, hámlik, bizonyos területeken akár ki is repedezhet. Ilyenkor a kozmetikus feladata, hogy a felsorolt tüneteid és a bőröd pillanatnyi állapotának megfelelően segítse bőröd vízháztartásának helyreállítását.

Szerencsére ma már rengeteg hatóanyagot és elektrokozmetikai kezelést tudunk szolgálatba állítani a cél elérése édekében. Látványos eredményt hozhatnak többek között a vízben oldódó vitaminok bevitele ( A,B,F ) a nagy vízmegkötő hatású aloe vera, méz, hialuronsav és a Q10.

Kozmetikámban mindent megtalálhatsz a vízhiány csökkentésére és bőröd még szebbé tételéhez.

A kezelés mellé természetesen otthoni ápolásra is kaphatsz tanácsot és terméket.

Minden szépülni vágyót szeretettel várok,

Andi

Kép: canva

Ha tetszett, kérlek oszd meg!