Ahogy az előző részben ígértem, ma kiderül, hogy mi is szükséges a helyes arctisztításhoz.

És hogy jön ide a kutya vagy a macska?

Úgy, hogy mindkettőt lehet szeretni és egyáltalán nem szükséges választanunk közöttük. Így van ez a lemosók esetében is! Sőt!

Az üzletben sokszor elhangzik a kérdés: Minek kell a tonik is, ha már használtam valamilyen lemosót?

Most számotokra is kiderül az igazság.

Az első részben szó volt arról, hogy az arc ápolását az alapos tisztítással kezdjük. Ez ideális esetben szappannal, micellás vízzel, lemosózselével vagy arctejjel történik melynek pH-ja jelentősen eltér a bőr saját pH-jától, ezért használat után maradéktalanul el kell távolítanunk úgy, hogy közben a bőr ideális állapotának megteremtéséhez is hozzájárulunk.

Ha a bőrtípusunknak megfelelő alkohol mentes ( és ez nagyon fontos ! ) tonikot használunk akkor az nem csak kiegyensúlyozza a bőr ph-ját, hanem segít a bőrnek a megfelelő hidratációt elérni, hozzájárul a speciális szérumok, illetve a nappali krémünk hatékonyabb felszívódásához. Segíti a hatóanyagok jobb beépülését.

A fentiekből is kiderül, hogy a toniknak nem tisztító szerepe van!

Sokkal inkább hidratáló, helyreállító, kezelés támogató hatásuk miatt használjuk őket. A bőr felső rétegét átnedvesítve megszünteti a felületi szárazságot, ezzel csökkenti a húzódás érzését, segíti a bőrfelszín kórokozók elleni védekező képességét.

Célszerű a bőrtípusnak megfelelő tonikot választani és a legideálisabb, ha a hatóanyaga megegyezik a hidratáló krémünk hatóanyagával, vagy olyan, ami az adott bőrtípus vagy probléma kezelése során kiegészíti azt.

SOHA SE használjunk alkoholos tonikot, mert ez szárítja a bőr felszínét. Még a zsíros bőröknek sem használ, sőt csak megnehezíti azok öntisztulását és kozmetikai tisztítását is.

Az arctejekkel és egyéb lemosókkal ellentétben a tonikot sosem mossuk le, mert mint írtam ennek a fő feladata a pH helyreállítás és a hidratátálás.

Használhatjuk vattát átitatva és azzal áttörölve az arcot, de sokkal hatékonyabb, ha az alaposan megmosott kezünkbe öntünk egy kicsit és azzal átpaskoljuk vagy átmasszírozzuk az arc, a nyak és a dekoltázs bőrét.

Arctejen és tonikon kívül az arclemosás, azon belül is a smink lemosás alap felszerelése a micellás víz, ami egyszerre tartalmaz vizes és zsíros fázist, ezzel egyszerre hidratálja a bőrt és eltávoltíja a zsírban oldódó smink készítményeket. Fontos, hogy ezt, minden esetben, bő vízzel, alaposan le kell öblíteni, hiszen amit feloldottál, az ha nem mosod le, akkor ott marad a bőrön, megakadályozva a bőr légzését és nem mellesleg összekened vele a ruhád és az ágyneműt.

Ezután használhatsz tonikot vagy egyéb hidratáló arcpermetet és a szokásos, napszaknak megfelelő krémedet.

Következő alkalommal a különböző radírokról és a radírozás hatásairól esik majd néhány szó.

Szeretettel,

Andi

Kép: canva

Ha tetszett, kérlek oszd meg!