Jelentésük a kometikában és a kozmetikumokban

A tudósok már a letűnt korok romjai között is találtak kis tégelyekben kozmetikumokat. Őseink a természet hatóanyagait használták szépítkezésre, de mára a vegyipar fejlődésével a szintetikus anyagok is megjelentek a boltok polcain. Ez a bőség nagy dilemma elé állítja a modern hölgyeket. Egyre többen térnek vissza a természetes készítményekhez, de nem mindenki van tisztában azzal, hogy a bio, vegán, natúr jelzések mit is jelentenek igazából.

Majd láthatjátok, hogy bizonyos részekben ezek a besorolások átfedésben vannak egymással, de most abban szeretnék segíteni nektek, hogy a blog végére kicsit tisztábban lássátok mit vesztek le a boltok polcairól vagy mit kaphattok a kozmetikusotoktól.

A vegán jelentése, hogy semmilyen állati eredetű terméket nem tartalmaz. Az ilyen kozmetikumokat a legegyszerűbben a méz tartalmú kozmetikumokkal lehet szemléltetni. A méz ugyan természetes hatóanyag, de mivel állati termék, ezt egy vegán kozmetikum nem tartalmazhatja. Ez a fogalom igaz a biokozmetikumokra is, de ott ezeken kívül még számos előírásnak kell megfelelni.

A natúr- és bio kozmetikumoknál egyaránt fontos, hogy a bennük megtalálható növények termesztése, begyűjtése és a szüretelésük is az előírásoknak megfelelően vegyszermentes legyen. Esetükben kizárólag biológiai növényvédelemről és talaj javításról lehet szó. Ez az úgynevezett biodinamikus termesztés.

A biokozmetikum nem tartalmazhat állati összetevőket, szintetikus illat és színező anyagokat, kőolaj származékokat, szilikont, génmódosított összetevőket. Előállításuk során tiltott az állat kísérlet és a sugár kezelés.

Ilcsi Natural Skincare

Emlékeztek még az iskolai mondatra?

Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

Ez az elv a kozmetikumok esetén is igaz. Minden biokozmetikum natúrkozmetikum, de nem minden natúr kozmetikum biokozmetikum.

A natur- és biokozmetikumok között nagy különbség van az alkalmazott növények mennyiségében, és az alapanyagok minőségét illetően is.

Azt, hogy melyik hova tartozik, nem csak az összetevőik, hanem a minősítő szervezetek előírásainak való megfelelés is szabályozza. És persze különbségek vannak a kozmetikumokat minősítő szervezetek feltételrendszerei között is.

Ezekről egy későbbi blogban olvashattok majd részletesen.

A természetes kozmetikumok mindenki számára könnyen érzékelhető tulajdonsága a bennük rejlő növények eredeti illat- és szín anyaga. Gondoljatok például a kozmetikámban megtalálható magas A és C vitamin tartalmú sütőtök krémzselére vagy a csodálatos zöldben pompázó mentás radírra vagy akár a meggy zselére, amit a palacsintádba is tehetnél dzsem helyett, mert minden összetevője ehető.

A biozmetikumok több növényi alapanyagot használnak, azokat környezetbarát és környezettudatos módon állítják elő. Jobban figyelnek a környezet fenntarthatóságára, a termék csomagoló anyagának minőségére és annak környezetbarát előállítására is.

A bőrünkre gyakorolt hatásukat nézve így talán érthető, hogy a természetes hatóanyagok mennyisége a legfontosabb. Mind ezek együttesen, egyben a magasabb árukat is indokolják.

Az ilyen kozmetikumok használatával más a bőrápolás stratégiája is. Mi, akik ezeket használjuk otthon és ezekkel dolgozunk az üzletben, hosszú távon gondolkodunk. Nem csak az a fontos, hogy gyors és látványos eredményt érjünk el, hanem az, hogy egészségesen működő, a vendég koránál néhány évvel fiatalabb, tartós bőr állapotot kapjunk. A növényi hatóanyagok ebben nyújtanak segítséget, mivel a sejtek és szövetek egészséges működését segítik, regenerálják, gyógyítják a gyulladt bőröket, lassítják az öregedési folyamatokat.

Vásárolj az Ilcsi VEGÁN termékeiből legalább 20 000 Ft értékben és válassz magadnak egy ajándékot.

Rendelésed előtt, ha megjelölsz engem KOZMETIKUSODként ingyenes állapotfelmérést adok neked ajándékba!

Azaz mielőtt rendelsz pontosan tudni fogod, hogy mire van szüksége a TE bőrödnek.

Ehhez a regisztrációd után az alábbiakat kell tenned:

1. Belépsz a felhasználói fiókodba:

„Személyes adataim”-nál a „Kozmetikusom” mezőben az „Összekapcsolás” gombra kattintva kiválasztod a kozmetikusodat (azaz engem – Bige Andrea ), végül pedig a „Mentés” gombra kattintasz.

2. Fotózd ki a beállítást!

3. Kérj tőlem időpontot!

🛒 https://ilcsi.com/hu-hu/termekek/vegan

Promóció időtartama: 2024.04.16-26.

Szeretettel várlak,

Andi

Ha tetszett, kérlek oszd meg!

Képek: canva