Bige Andrea - kozmetikus. Bige Bellissima kozmetika

A bőr öregedése összetett folyamat. Rugalmasságának, simaságának, tömörségének csökkenéséhez több tényező is hozzájárul. Ilyenek a fehérje lebontó folyamatok, a szabadgyökök kialakulása és annak következtében létrejövő gyulladások és sejt pusztulás. A sejtek közti kommunikáció romlása és a sejtek közti összetartó erő csökkenése.

A tudomány folyamatos fejlődése szerencsére lehetővé teszi az öregedés lassítását. A legújabb kutatások és hozzájuk kapcsolódó fejlesztések eredménye a peptidek sokrétű felhasználása a kozmetikában.

DE MIK IS A PEPTIDEK ÉS HOGYAN MŰKÖDNEK?

A peptidek a szervezetünkben megtalálható fehérjéket alkotó aminosavak részei. Aktív láncok. A fehérjék részt vesznek majdnem minden sejtfolyamatban.

👉 Segítenek szabályozni a test funkcióit,

👉 csökkentik a gyulladásokat és a szabadgyökök által okozott károsodásokat.

A peptidekkel a bőrt olyan fehérje tartalmú táplálékkal látjuk el ami

👉 erősíti a bőrsejteket, energetizálva azokat.
👉 Növelik a hidratáltságot, rugalmasságot, erősítik a bőr védelmi szerepét.

Használatukkal

👉 csökken a ráncok mélysége, aktíválódik a kollagén termelődés, a bőr önjavítási és megújulási folyamata.

KOZMETIKAI PEPTIDEK

A kozmetikai peptideket úgy tervezték, hogy egy adott sejthez vagy sejt csoporthoz kapcsolódjanak és olyan specifikus funkciói legyenek, melyek az adott peptidtől és a célsejttől függ. Úgy működnek, hogy kötődnek a sejtek felületén található receptorokhoz (amolyan érzékelők) és ezeken keresztül juttatják az általuk hordozott üzenetet a célsejt magjába anélkül, hogy megváltoztatnák a sejtmagot.

Miután a sejtmag megkapta az üzenetet elvégzi azt, amit a peptid diktál. Pl. sebet gyógyít, osztódik ezáltal csökkenti a hegeket, simítja a ráncokat.

Használatukkal látványosan fiatalodhatunk.

Gyertek és próbáljátok ki!

Minden szépülni vágyót szeretettel várok,

Andi

Kép: canva

Ha tetszett, kérlek oszd meg!