A mai részben a radírokról, tudományosabb nevükön a peelingekről fogok néhány gondolatot megosztani veletek.

A radírok használata a kozmetikai kezelések során elengedhetetlen, otthoni ápolás során pedig erősen javasolt. Mégpedig azért, mert ezek olyanok, mint egy jó karbantartó. Folyamatosan segítenek nekünk, hogy bőrünk a legideálisabb állapotban legyen abból a szempontból, hogy az utánuk következő finomságok, azaz a szérumok, hidratáló vagy tápláló krémek, pakolások maximálisan fel tudjanak szívódni.

Segítik a bőr regenerációját, késleltetik az öregedést.

Bige Andrea - kozmetikus. Bige Bellissima kozmetika

A bőrsejtek a normál élettani folyamataik során folyamatosan keletkeznek és elhalnak. A radírok célja, hogy ezeket az elhalt sejteket eltávolítsák a felszínről, mert ha azok ott ragadnak, akkor akadályozzák a bőrlégzést, a krémeinket is ez a halott réteg fogja felszívni, ezzel megakadályozzák, hogy a hatóanyag eljusson a bőr élő rétegéhez és ott kifejtse jótékony hatását. Vagyis csak kidobjuk a krémeink árát az ablakon anélkül, hogy eredményt érnénk el a használatukkal.

Segítségükkel puhább, élettel telibb lesz a bőrünk.

Sokféle radír típus létezik. A legismertebbek a mindenhol kapható úgynevezett lehúzható peelingek, de vannak AHA savas, enzimes, és különféle szemcse méretű dörzspeelingek is. Utóbbiakban általában pici műanyag szemcsék vagy jobb esetben valamilyen természetes mag őrlemény pl. kukorica, mandula, avokadó található.

Használatuk előtt mindenképpen érdemes kozmetikussal egyeztetni, mert természetesen ebben az esetben sem mindegy, hogy melyik évszakban, milyen bőrtípusra melyik típust érdemes használni, de ő azt is megtaníthatja hogyan kell őket helyesen alkalmazni.

Következő alkalommal a krémek kerülnek górcső alá.

Szeretettel,

Andi

Kép: canva

Ha tetszett, kérlek oszd meg!