Ma az egyik legfontosabb dologról az arc helyes letisztításáról osztanék meg néhány gondolatot.

Mi tesz jót és mi nem?

Arctej, tonik, szappan, micellás víz?

Ki tudja melyik kell?

Én segítek tiszta vizet önteni a pohárba, mert nem mindegy mivel tisztítod a bőröd nap, mint nap.

💦 Szappan vagy tusfürdő? A tusfürdő testre való nem arcra, mivel más a két terület érzékenysége.

💦 A szappan jó lehet feltéve, ha az kifejezetten a te bőrödre való ÉS utána mindenképpen eltávolítod a maradékot is a bőrödről vízzel vagy megfelelő tonikkal. Ezeknek a készítményeknek túl magas a pH értéke a bőr saját pH-jához képest és a bennük lévő úgynevezett felületaktív anyagok elég agresszívan távolítanak el mindenféle dolgot a bőr felszínéről beleértve a jó dolgokat is. Ha ezek a készítmények túl sokáig maradnak a bőrön akkor kioldják a bőrben lévő hasznos anyagokat és megbontják a bőr védőrétegét is.

💦 Csak vízzel tisztítani viszont önmagában kevés, mert az meg nem képes leoldani minden szennyeződést így elősegíti a különféle bacik megtapadását a bőrön, előidézheti a káros, gyulladásos folyamatok beindulását.

💦 Fontos, hogy a te bőrtípusodnak megfelelő lemosót használj. Gondolj bele mekkora a különbség egy fiatal, zsíros, pattanásos bőr és egy érett vagy igénybe vett száraz bőr között. Egy rosszul megválasztott készítmény többet árt mint használ! Sok bőrprobléma a helytelen bőrápolási szokások miatt nem javul vagy esetleg rosszabbodik.

⋆.˚🦋༘⋆ Tehát a szép bőr egyik titka, hogy használj megfelel lemosó készítményt! ⋆.˚🦋༘⋆

Következő alkalommal megtudhatod mi a különbség az arctej és a tonik között.

Azt is hogy kell-e egyáltalán a tonik ha már használtál egy lemosót?

Szeretettel,

Andi

Ha tetszett, kérlek oszd meg!